Melenhorst Drive - Reisverslag uit Tyers, Australië van Jeroen Woelders - WaarBenJij.nu Melenhorst Drive - Reisverslag uit Tyers, Australië van Jeroen Woelders - WaarBenJij.nu

Melenhorst Drive

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Jeroen

11 Maart 2008 | Australië, Tyers

G'day Mates,

We zijn ons laatste bericht geeindigt bij onze terugkeer in Melbourne. Hier zullen we de draad weer oppakken, maar eerst nog even een terugkoppeling naar ons vorige bericht. We hebben namelijk een filmpje van Wineglass Beach op YouTube gezet, welke we jullie niet willen onthouden. Link: http://www.youtube.com/watch?v=ZJeG-CyUc7Y

Teruggekomen in Melbourne zijn we gelijk op zoek gegaan naar ons hostel... YHA Oasis. Een hele verbetering ten opzichte van ons vorige hostel in Melbourne. Deze keer zaten we helemaal aan de andere kant van de stad, namelijk in het noorden. En of het nu aan het hostel, het weer of aan de locatie in de stad lag, de tweede keer Melbourne was een stuk leuker dan de eerste keer. Of misschien was het wel ons bezoek aan het Crown Casino (het grootste casino van Australie) dat het verschil maakte. We hebben hier onze ogen uitgekeken tussen de ontelbare pokertafels, blackjacktafels en gokautomaten. Zeker de moeite waard om nog eens terug te keren, aangezien je er ook gratis live Premier League voetbal kunt kijken.

Na twee dagen Melbourne zijn we dinsdags op de trein gestapt naar Alfons en Betty Melenhorst in Tyers. Voor de mensen die nieuwsgierig zijn hoe we aan deze adresgegevens zijn gekomen, Alfons is de broer van Mincha, welke bij Albert en Ina in de bloemenzaak werkt. Alfons en Betty wonen in een enorm huis in het kleine plaatsje Tyers, ongeveer 150 kilometer ten zuidoosten van Melbourne. Hier werden we heel gastvrij en vriendelijk ontvangen. We hadden allebei de beschikking over een eigen slaapkamer en we mochten gebruik maken van het internet, de tafeltennis-tafel, de flipperkasten en de enorme dvd-collectie. Bij uitstek onze beste verblijfplaats tot nog toe! Als tegenprestatie moest er wel regelmatig gekookt, afgewassen of brandhout gestapeld worden.

Om wat meer van de omgeving te zien, hebben Alfons en Betty ons op zaterdag meegenomen naar Walhalla. Walhalla is een klein dorpje in de beboste bergen ten noorden van Tyers. Walhalla staat bekend om haar goudmijnen, welke nog steeds gedeeltelijk in gebruik zijn. We hebben hier dan ook een tour gehad in een van de goudmijnen. Alfons en Betty waren inmiddels naar huis gegaan en hadden ons met de mountainbikes achtergelaten. Ze hadden ons namelijk overgehaald om de 37 kilometer lange, bergafwaartse terugreis te gaan fietsen. Het was inderdaad 37 kilometer, en hartstikke mooi, maar absoluut niet alleen bergafwaarts. Minstens de helft van de tocht moest er geklommen worden... gelukkig maakte het uitzicht het meer dan de moeite waard!

Veel tijd om bij te komen hadden we niet, want we hadden een uitnodiging voor een avond Australisch carnaval, en wel bij de Wombats in Morwell. Ondanks dat de meeste carnavalsgasten al aardig op leeftijd waren, was het supergezellig! Mede dankzij de ingevlogen, Limburgse volkszanger Frans Croonenberg. Welke we de dag ervoor al even bij Alfons en Betty ontmoet hadden.

De volgende dag (zondag) zijn we naar het nationaal park van Tarra Bulga geweest. Een mooi park welke voornamelijk overheerst werd door enorme varens. Op de terugweg zijn we nog even op Mount Tassie gestopt voor wat fotootjes van de Gippsland Valley.

Dinsdagochtend mochten we Alfons meehelpen op zijn werk. Hij heeft een eigen bedrijf, namelijk Alfons Melenhorst Landscaping en hij moest die ochtend bij een klant in de bergen een pad om het huis aanleggen. Aangezien we zelf van stratenmaken geen kaas gegeten hebben, mochten we met tegels sjouwen en deze langs het zandpad leggen. Hier waren we mooi een hele ochtend mee onder de pannen.

Later in de week zijn we met Betty mee geweest skippies kieken (zoals ze het zelf zo mooi zei). Tegen de avond zijn we met de auto een bergpad opgereden. En we hebben inderdaad een paar kangaroe's gezien, helaas waren ze te snel weg voor de foto. Aan het eind van het bergpad hebben we nog een kopje koffie gedronken bij Henk en Annelies, twee kennissen van Alfons en Betty. Twee dagen later zijn we het bergpad achter het huis nog opgelopen. Tijdens deze zoektocht naar dieren zagen we alleen een jonge, kleine tijgerslang. We zijn toen snel doorgelopen, omdat de moeder dan waarschijnlijk ook ergens in de buurt is.

Aan het eind van ons verblijf aan Melenhorst Drive gingen we allebei ook nog een paar keer bij Alfons achter op de trike (grote moterfiets). Het was echt supergaaf om in de buurt van Tyers rond te toeren. Je krijgt een beetje een idee wat de koningin in de gouden koets moet voelen, met al die mensen die je nakijken (en soms zelfs toeschreeuwen).

Nadat we klaar waren met al het brandhout stapelen voor de volgende winter, besloten we dat het tijd was om verder te reizen. Op het treinstation uitgezwaaid door Betty, zijn we teruggereisd naar Melbourne. We zijn inmiddels al via de Great Ocean Road en de Grampians naar Adelaide afgereisd, maar hierover binnenkort meer...

Tot slot willen we Alfons en Betty bedanken voor de gastvrijheid, de gezelligheid, de kooklessen, de boterhammen met hagelslag en de ritjes achter op de trike. Kortom, bedankt voor twee fantastische weken!

Cheers!