Eiland Hoppend door de Yasawas!
Door: Jeroen Woelders
Blijf op de hoogte en volg Jeroen
15 Mei 2009 | Fiji, Nadi
Bula!
Dat is hoe je gegroet wordt op Fiji! Luid en duidelijk en het liefst met een grote glimlach. Als toerist raak je al snel gewend aan deze enthousiaste groet, en een paar uur na aankomst groet je iedereen al snel terug met een eveneens duidelijke Bula! Maar voordat ik verder over Fiji vertel, eerst nog even terugschakelen naar onze laatste weken in Nieuw Zeeland.
Appels plukken in Hastings ging iets moeizamer dan het eerdere appels uitdunnen. Op vele dagen was het nog steeds bloedheet, en ditmaal moesten de volgroeide appels vanuit de bomen naar een grote bin gebracht worden. Toch was de pret er niet minder om.
Al snel vonden we paar andere mensen die ook van het spelletje poker houden. En met een tiendaagse trip naar Fiji in zicht was het werk goed te doen. Ook zouden we onze auto in Hastings verkopen. Met wat geluk verkochtten we onze auto zelfs voor een hogere prijs dan dat we hem aangeschaft hadden.
Na Hastings zijn we met de bus naar Taupo afgereisd. Taupo is vooral bekend vanwege Lake Taupo, het grootste meer van Nieuw Zeeland.Voor ons stond Taupo voornamelijk in het teken van een bungyjump! En wel 47 meter boven de wonderschone Waikato River. We besloten om samen deze sprong te maken. Toen we op het platform geruime tijd moesten wachtten totdat het onze beurt was, leek het allemaal wel mee te vallen. Echter, wanneer het jou beurt is en wanneer je zelf op hetrandje staat is 47 meter angstaanjagend...3..2..1.. Bungy!
Ryoko was na de bungy vrij schor van al het gillen. Op de weg terug naar boven werden we zelfs tegengehouden door een Duitse toerist, welke een filmpje van onze bungyjump had gemaakt en erg onder de indruk was van al dat gegil van Ryoko. Hij beloofde het filmpje op te sturen zodra hij in Duitsland aan zou komen. Na Taupo zijn we afgereisd naar Auckland, onze laatste bestemming in Nieuw Zeeland. Van hieruit zouden we richting Fiji vliegen. In Auckland hebben we een bezoek gebracht aan de Sky City Tower en aan de Minus 5 Ice Lounge. De Minus 5 bar is een bar waar alles van ijs is gemaakt. Er staan vele ijs-sculpturen, en zelfs de muren, de stoelen en je cocktail-glas is van ijs gemaakt. Erg mooi!
Het was tijd om afscheid te nemen van Nieuw Zeeland. Al met al een schitterende trip van zo`n acht maanden. Maar een nieuw avontuur lonkte, namelijk Fiji en de Yasawa Islands! Na een korte vliegreis
kwamen we aan op Nadi. We werden met een busje opgehaald van het vliegveld om vervolgens naar ons hostel gebracht te worden. De eerste indruk van Nadi was geen goede. De wegen waren slecht en veel gebouwen leken oud en vies. Des te groter was het verschil met ons hostel, deze had namelijk meer weg van een luxe hotel! En pal op het strand! Bijkomen van de vliegreis en ons voorbereiden op een 7-daagse tour op de Yasawa eilanden. Het reisbureau was ons overigens vergeten te vertellen dat we midden in het regenseizoen zaten, en vooral de eerste paar dagen hadden we regelmatig regen.
De eerste dag van onze tour was gelijk de minst leuke. We hadden namelijk een 5 uur durende bootreis op de Yasawa Flyer voor de boeg. De Yasawa Flyer is een boot die dagelijks de Mamanuca en de Yasawa
eilanden op en neer gaat. Onze eerste bestemming was Coral View Resort op Tavewa Island. Zo`n beetje de top van de Yasawas. Vanaf dat punt zouden we eiland hoppend langzaamaan terugreizen naar Nadi. De boot was op zijn zachts gezegd niet erg stabiel, dus kwam het zeezieke gevoel regelmatig bovendrijven. Eenmaal aangekomen was het allemaal meer dan de moeite waard. En Fiji was precies zoals op de plaatjes in de reisgids. Een helderblauwe zee, witte stranden en heel veel palmbomen met hangnetten. Coral View Resort had een perfecte locatie. Terwijl we met kleine bootjes richting het eiland gevaren werden, stonden er verscheidene personeelsleden van het resort een welkomstlied voor ons te zingen. Aan land aangekomen, werd iedereen vriendelijk begroet met een lachende bula. Waarna we gelijk wat te eten en te drinken kregen.
Het eten was bij deze tour inbegrepen, en elke ochtend, middag en avond werd er voor een maaltijd gezorgd. Het eten was goed voor elkaar, en soms was er zelfs een toetje. Na het eten werd er gezongen, spelletjes gedaan of een `bula dans` aan de toeristen geleerd. We zouden de eerste twee dagen op Tavewa verblijven. De tweede dag hebben we nog een vistrip gedaan. In een klein bootje met een haakje en een visdraad vis proberen te vangen. Echter, het weer was in het begin van onze trip helaas te slecht om iets vangen.
Onze tweede bestemming was Manta Ray Island Resort op Nanuya Balavu. We sliepen hier in houten huisjes op palen midden op het strand. Geweldig. Wat op dit eiland nog beter dan het voedsel was, was het snorkelen. Ongelooflijk veel verschillende soorten vis. Ryoko heeft nooit geleerd om te zwemmen, maar wilde het wel heel graag proberen. Met een reddingsvest ging dit gelukkig heel erg goed. Met een onderwatercamera hebben we al dit moois vastgelegd. Een locatie om nooit te vergeten!
Ons derde eiland was Kuata met het gelijknamige Kuata Natural Resort. Hier begon het weer definitief om te slaan. Vanaf dat moment hebben we tot aan het eind van onze trip op Fiji alleen maar mooie, zonnige dagen gehad. Omdat we hier op een zondag verbleven, konden we geen activiteiten doen. Op maandag gaven we de vistrip een herkansing. Ditmaal hadden we wel succes. Ik moet wel zeggen dat dit voornamelijk komt door het doorzettingsvermogen van Tom, onze begeleider. We meerden zelfs aan op een plaatselijk eiland om op zoek te gaan naar krabben in het zand. Dit was volgens hem het beste aas. We hadden met z`n vieren een paar mooie vissen gevangen. De vierde persoon was Sabine, een oudere Duitse vrouw. De vis welke we gevangen hadden werd zowaar speciaal klaargemaakt voor onze lunch! Smaakte erg goed!
Onze laatste bestemming was niet meer op de Yasawa eilanden, maar op een van de Mamanuca eilanden. Namelijk Bounty Island. Dit was veruit onze beste bestemming. Het eten was hier prima voor elkaar. En waar je op de andere eilanden moest betalen voor activiteiten, was hier het snorkelen en het kayakken bij de prijs inbegrepen. We hebben dan ook beide gedaan. Bij beide activiteiten hebben we wederom de nodige vis gezien. En vergeleken met de andere eilanden was de accommodatie beter. We hadden een kleine koelkast en we hadden zowaar een douche met warm water!
Onze trip door de Yasawas zat erop en het was tijd om terug te gaan naar Nadi. In Nadi hebben we vervolgens nog twee nachten doorgebracht om bij te komen van de tour. Nadat we voor de laatste keer `Bula!` konden zeggen op het vliegveld was onze aandacht gevestigd op Japan. Mijn volgende bestemming en Ryoko`s voorlopige eindbestemming. Ik zal zeer binnenkort meer op de site zetten over mijn belevenissen in Japan, omdat dit bericht een beetje aan de lange kant wordt. Tot slot wil de mensen die wat op mijn site hebben gepost bedanken. Het is leuk om te lezen en ik waardeer het erg.
Tot gauw!
Groeten,
Jeroen
Tot gauw!
Groeten,
Jeroen
15 Mei 2009 - 14:53
Marlot:
Wat leuk om je belevenissen weer te lezen!
Super mooie foto's ook!
Die van het bungyjumpen zijn ook gaaf!
Jij en bungyjumpen, wie had dat nou gedacht! haha
Nog heel veel plezier in Japan, hoop ook weer veel van die belevenissen te lezen en tot over iets meer dan een maand!
xx. Marlot -
15 Mei 2009 - 15:03
Lianne:
heeey!!
Wat leuk om weer wat van je te horen en te zien! :D
en ik ben het inderdaad met marlot eens dat ik niet van jou had verwacht dat je dat ooit zou doen haha..maar kan je zien :D
tot gauw, ik verheug me er op om je weer te zien!
Liefs Lianne -
15 Mei 2009 - 17:50
Pap En Mam:
Oh oh, bungyjumpen!!! We hadden niet zo rustig geslapen als we geweten hadden dat jullie aan het bungyjumpen waren.
We zien dat je geniet van alles. Mooie foto's hoor!!
Liefs van pap en mam
15 Mei 2009 - 18:39
Buurtjes Van 45:
hoi Jeroen en Ryoko
Wat een belevenissen allemaal. erg leuk om te lezen. wat een mooie foto's. nog veel plezier in Japan. We blijven je volgen.
groetjes van ons allen -
16 Mei 2009 - 09:47
Maus:
Joo gappie,
Leuk weer eens wat van je te horen :)! Haha geweldige foto's en vooral dat eten staat me wel aan. Bungy jumpen is echt vet, heb het zelf een x gedaan in Walibi, maar dit is niet te vergeleken. Prachtig gebied, ben daar van het zomer ook nog even in de buurt. Wel jammer dat je dan waarschijnlijk weer terug bent, lopen we elkaar weer mis haha :P...
grtn. Maurice -
17 Mei 2009 - 09:40
Robbert En Kristel:
Woelderss!!
Super man, mooie verhalen weer!
Haha 3,2,1 bungy..gaaf dat jullie dat gedaan hebben!:D
Heel veel plezier in Japan, en vh zomer drinken we weer een biertje in het mooie Holland!;)
Grtz!! -
17 Mei 2009 - 16:42
Hanneke En Jannet:
Te gek!!!!!!!!!
Wat zie je ontzettend veel! Prachtige foto's.
We gunnen je het van harte, maar ook heel...fijn dat je binnenkort weer terug komt.
Geniet er nog fijn van!
Hanneke en Jannet.
17 Mei 2009 - 16:52
Albert En Ina:
Hoi Jeroen en Ryoko,
Erg leuk om weer wat van jullie belevenissen te lezen.Wat hebben jullie toch de tijd van je leven, zo saampjes. Echt genieten en wat zien jullie veel van de wereld. Ben al benieuwd naar de belevenissen in Japan.
Geniet er nog van1
groeten de Vassetjes
17 Mei 2009 - 19:48
Erwin & Anouk:
Heyyyyy Jeroen,
Wat je beleeft hebt de afgelopen tijd is echt niet normaal :-). Ook mooi dat ze voor je zingen. De Fiji eilanden lijken ons iig een paradijs. En de klapper in Japan gaat lekker nog komen:). Veel plezier daar en dan tot over een paar weken!
Groeten Erwin & Anouk -
17 Mei 2009 - 21:17
Familie Meijer:
Hallo Globetrotters!
Zo langzamerhand worden jullie echte ontdekkingsreizigers. Welke exotische oorden volgen er nog meer?
Mooie foto's en euh....al die indrukken die jullie opdoen. Het gezegde "wie verre reizen maakt kan veel verhalen" is zeker op julie van toepassing. We zullen het tzt wel horen. Have fun over there!!
Hartelijke groeten
familie Meijer. -
18 Mei 2009 - 07:28
Jochem:
woelders! je gaat hard man, lekker bezig daar;) ik mail je binnenkort even met een wat langer verhaal, heb genoeg te vertellen:P
Mzzl -
18 Mei 2009 - 17:34
Koen En Noëlle:
Ejj Woelders,
Echt supervet wat je allemaal meemaakt :D Vooral dat bungeejumpen en de bountybelevenissen om Fiji! Japan wordt ook wel een aparte belevenis denk ik :) Het zijn trouwens leuke verhalen, we kijken uit naar het volgende verhaal en daarna naar je (jullie) terugkomst!
groetjes,
Koen en Noëlle -
25 Mei 2009 - 10:21
Janneke:
Hoi !!Jeroen en Ryoko
Wat een belevening samen
En wat een mooie foto's
Wat zullen jullie genieten van elkaar
En wat zien jullie veel van de wereld, geweldig allemaal
Oma was hier Zondagmiddag en we hebben haar ook alles even laten lezen en de foto's bekeken , ze vond het geweldig en ze zei ach wat een mooi wichie is Ryoko ach lief he !!!
We zijn heel benieuw naar de foto's en verhalen over Japan..
Mensen geniet nog van elkaar..
Hier alles goed hoor !!
Dikke Smakkert Hans en Janneke