Nieuw-Zeeland met een Japans Tintje! - Reisverslag uit Tauranga, Nieuw Zeeland van Jeroen Woelders - WaarBenJij.nu Nieuw-Zeeland met een Japans Tintje! - Reisverslag uit Tauranga, Nieuw Zeeland van Jeroen Woelders - WaarBenJij.nu

Nieuw-Zeeland met een Japans Tintje!

Door: Jeroen Woelders

Blijf op de hoogte en volg Jeroen

25 Augustus 2008 | Nieuw Zeeland, Tauranga

Konnichiwa!

Hier dan maar weer eens een berichtje op de site. Zoals de meesten van jullie wel weten, heb ik besloten om nog wat langer aan de andere kant van deze aardbol te blijven. Hierover laten meer, eerst maar eens terugblikken op de laatste weken in Australie en de eerste weken in Nieuw-Zeeland.

De laatste twee weken in Australie heb ik doorgebracht in Cairns. Op een 2-daagse tour naar Cape Tribulation na. Cape Tribulation is een klein dorpje in het regenwoud, met het strand op enkele minuten loopafstand. Het is te bereiken door vanuit Cairns een paar uur richting het noorden te rijden. Het was schitterend om zo vanuit het regenwoud het strand op te lopen. 's Avonds in de bar van het hostel nog de nodige biertjes gedronken met een Engelsman, een Francaise en drie Duitsers. Het hostel lag overigens ook midden in het regenwoud. Op de terugreis naar Cairns zijn we nog gestopt om met een bootje de Daintree rivier op te gaan. Dit was om krokodillen die aan het zonnebaden zijn te spotten. We hadden geluk en zagen er vier in totaal, waaronder eentje van 5-meter!

Cairns is een uitstekend vertrekpunt om naar het Great Barrier Reef te gaan. Ik had een dagtour geboekt met de Ocean Spirit en we zouden die dag naar het Oyster Reef en Upolo Reef gaan. Dit was een tour waarbij je hulp kon krijgen bij het maken van je eerste scuba duik. Een soort van introductie duik om te kijken of je het duiken leuk vindt of niet. Na een uitleg waarvan ik de helft niet meekreeg vanwege al het lawaai op het schip, ging ik het water in met een instructeur en 2 andere personen. De instructeur liet ons eerst een paar oefeningen doen aan de zijkant van het schip. Deze oefeningen waren om de druk van je oren te halen en om het water uit je duikbril te krijgen, mocht dit nodig zijn tijdens het duiken. Na de oefeningen was het tijd om te duiken. Hoewel het mooi was om het rif van zo dichtbij te zien, was het duiken op zichzelf spannender. Na enkele clown-visjes en honderden andere vissen (waarvan ik de namen niet weet) gezien te hebben, gingen we terug naar de boot. Wat mij nog te wachten stond waren twee geweldige snorkels. Opnieuw had ik het geluk om een reefhaai te spotten. Deze keer gelukkig van een afstandje!

Cairns op zich was een leuke plaats, maar niet echt bijzonder. Ik ben nog een keer met 2 Taiwanezen en een Chinese naar Palm Cove geweest. Palm Cove is een van de noordelijke stranden van Cairns. Cairns zelf heeft niet echt een strand, alleen een groot lagoon (zwembad) met een groot grasveld erbij. Ook niet verkeerd trouwens! Verder ben ik nog een paar keer uit eten geweest met Jill (Taiwan) en heb ik veel tijd doorgebracht met twee Duitse meisjes. Daarmee ben ik ook nog een keer naar het Wildlife Dome in Cairns geweest. Het Wildlife Dome op zich was niet zo bijzonder. Wat wel grappig was dat deze kleine dierentuin op het dak van het casino stond. Ik kon een bezoekje aan het casino dus ook niet laten.

Na twee zonnige weken in Cairns was het tijd om richting Nieuw-Zeeland te reizen, en wel naar Christchurch. Ik keek er naar uit om naar Nieuw-Zeeland af te reizen, ondanks dat ik wist dat het er een stuk kouder was. In Christchurch zou namelijk ik Ryoko Sato weer ontmoeten. Een Japans meisje welke ik in Manjimup heb ontmoet. Via het internet hielden we contact en spraken we af om elkaar in Christchurch weer te zien. Ik kan onderhand wel zeggen dat ze mijn vriendin is. Kortom, een nieuwe reisgenoot en een vriendin! Voor de mensen die geinteresseerd zijn in wat meer achtergrond-informatie over Ryoko... ze is 21 jaar en komt uit Isehara, een klein plaatsje ten zuidwesten van Tokyo. Op het moment dat ik haar ontmoette was ze al bijna twee jaar in Australie aan het backpacken, en nu dus in Nieuw-Zeeland. Nu dan nog iets over Christchurch zelf.

Christchurch op zichzelf was net als Cairns een leuke plaats, maar niet echt bijzonder. Ons hostel lag niet in het centrum, maar in New Brighton, een buitenwijk. Ik vond het voornamelijk erg koud. Het was een grote omschakeling van de warmte naar de kou. New Brighton ligt dicht aan de zee en het was aangenaam wanneer de zon er door kwam. In het centrum hebben we nog bezoekjes gebracht aan de bioscoop en het casino. Maar we waren voornamelijk druk met het openen van een bankrekening en het aanvragen van een IRD-number (belastingnummer). Daarnaast zijn we op zoek gegaan naar een werkhostel op het Noordelijke eiland. We hadden namelijk gehoord dat de temperaturen daar iets aangenamer waren. Bij het tweede telefoontje was het al gelijk raak... Just the Duck Nuts Backpackers in Tauranga!

Door van Christchurch naar Auckland te vliegen en vervolgens de bus te nemen, kwamen we aan in Tauranga. Op het terrein van het hostel staan naast het eigenlijke hostel nog twee andere huizen. In deze twee huizen zitten de backpackers die werken of die op zoek zijn naar werk. Omdat we aangegeven hadden dat we wel wilden werken, werden we in een van deze huizen geplaatst. Het leek ons een goed idee om eerst een poos te gaan werken, omdat het nu winter is in Nieuw-Zeeland. En zodra het wat warmer wordt te gaan reizen. We zijn goed opgevangen door het hostel en de mensen in het huis zijn erg vriendelijk. Het hostel heeft ons zelfs aan ons eerste baantje geholpen!

Ons eerste baantje was kiwi's prunen, en ik zeg was, omdat er na ongeveer drie weken geen werk meer voor ons was. Kiwi pruning is de voorbereiding op het nieuwe kiwi-seizoen. Een groep mensen knipt de oude takken weg om ruimte te maken voor de nieuwe takken. Een tweede groep mensen klippen de nieuwe en goede takken vast op ijzeren draden. We behoorden tot die tweede groep mensen. Voor meer duidelijkheid: zie de foto's!

Op het moment proberen we werk te krijgen in een van de vele kiwi-pakhuizen of in de bloemenplukkerij. Naast het zoeken naar werk doen we regelmatig wat met de mensen uit ons huis, bijvoorbeeld bowlen, uitgaan of in het huis een feestje bouwen. Dan nog even terugkomen op het verlengen van mijn verblijf hier, want ik heb mijn vluchtschema inmiddels verzet naar half januari. Ten eerste omdat ik graag langer wil backpacken en ten tweede omdat ik graag meer tijd met Ryoko door wil brengen! In de tussentijd zal ik proberen regelmatig een berichtje op de site te zetten, in ieder geval met iets meer regelmaat dan nu het geval is!

Tot horens,

• 25 Augustus 2008 - 07:47

Maurice:

Woeldah, mooie foto's en erg interessant wat je daar allemaal doet.

Nog heel veel plezier en succes zolang je daar nog bent!

grtn. Maurice

• 25 Augustus 2008 - 10:03

Rien En Mariëlle:

leuk leuk leuk leuk!!! Veel plezier daar.. We zien je vanzelf wel weer een keer!!! :P

• 25 Augustus 2008 - 11:52

Ilse; Je Nichtje:

Hey Jeroen!
    Leuke verhalen zeg! Je geniet er volgens mij wel he! =D Je foto's zijn erg mooi!
    Je moet nu veel werken, zorg maar dat die kiwi's hier straks in de winkel liggen ;) haha.

Jeroen geniet er nog van en tot Januari

Liefs ilse

• 25 Augustus 2008 - 11:54

Ilse:

"Gelukkig heb jij nu ook een vriendinnetje, ben ik niet meer de enige! alleen moet ze nu nog deze kant op komen! haha"

best kromme zin, ik bedoel natuurlijk dat ik niet de enige meer ben die zn liefde heeft gevonden:P

• 25 Augustus 2008 - 13:16

Jos:

Hey Jeroen,

Je hebt het goed voor mekaar lees ik;) Heel veel plezier nog in NZ! Krijg echt weer zin om terug te gaan, haha.

Groeten Jos

• 25 Augustus 2008 - 15:57

Jochem:

Woeldaaaaaahh!!

ziet er goed uit man;) ben blij dat je effe een update doet, geniet van je tijd daar... zal wel lukken want half januari duurt nog wel effe.

Groeten Jochem

• 25 Augustus 2008 - 16:10

Robbert En Kristel:

Heeyy!!

Klinkt super wat je daar allemaal beleefd en de foto's zijn ook erg mooi!

Heel veel plezier en succes nog! En dan tot januari hea!;)

Geniet dr nog even lekker van!

Liefs Robbert en Kristel

• 25 Augustus 2008 - 16:52

Janneke:

Hoi Jeroen en Ryoko..:)

Wat leuk weer een berichtje van jullie..
    Mooi om de verhalen weer te lezen over het wel en wee in NZ
    Leuke foto's jammer dat er niet meer zijn van de ongeving :P
    Maar je heb het natuurlijk te druk met werken !!
    Ik stuur binnenkort wel ff een langere mail..
    Oja Marlot heeft Zondag een paracahute sprong gedaan .was heel gaaf kun je bekijken op haar hyves

Nou doegie Hans, Janneke en Marlot (K)

• 27 Augustus 2008 - 17:05

Jenine Van Den Berg:

heey jeroen!!!

alles goed daar?
    ik hoorde van je ouders dat je een vriendinnetje had duzz...:P
    leuke meid lijk mij!!!
    nog veel plezier in ieder geval!!!

groetjes Jenine + familie (je weet wel: de buren!!)

• 27 Augustus 2008 - 20:50

Frank:

Heey Woeldaah

mooi om weer eens een keertje wat van je te horen, proficiat met Ryoko!!

Groeten Frank,

Voor Ryoko ( kan ze lezen als goed is )

• 27 Augustus 2008 - 20:51

Frank:

Crap, site herkent de Japanse tekens niet

• 11 September 2008 - 19:43

Ineke Schinkel:

wat een ervaring groot gelijk dat je nog even blijft we wensen je vanuit deventer nog heel veel plezier
    groeten van vincent ineke
    francien en juliette.

p.s. leuk meisje

• 08 Oktober 2008 - 16:48

Buurtjes Van 45:

hey luitjes daar aan de andere kant van de wereld, hoe gaat het daar.Wij zijn toch wel een beetje benieuwd of je nog wat beleefd. Of ben je druk met werken en heb je nog geen tijd om leuke dingen te doen.
    Laat nog eens iets horen we zijn toch wel een beetje nieuwsgierig hoe alles gaat daar.We wachten rustig af en blijven je volgen.
    groetjes